Trine Kent  

Autodidakt kunstner

Kunstneren Trine Kent

Jeg er født i 1976 og er vokset op i det skønne Odsherred, som også er afbilledet i mange af mine malerier. Jeg har altid elsket at tegne og male, fordybe mig i billedlige udtryk og opleve hvordan et motiv kommer til live. Jeg nyder hvordan maleriet fortæller en historie eller skaber en stemning -  Ikke kun i mig, men også de der betragter mine billeder. 


Jeg er autodidakt og har fulgt min passion, der som barn mest handlede om at tegne. Som ca 14 årig deltog jeg i et ungdomsskole hold hos kunstneren Henrik Svane og fandt her min passion for at male. 


Jeg har, siden 2006, taget imod portrætbestillinger, lavet opgaver/vægmalerier for Børnehuset Næsdal og kom på daværende tidspunkt også i finalen 2 år træk ved Malekonkurrence i Odense. Næste skridt tog jeg dog først i februar 2017, hvor jeg startede med at udstille.

Danmarks bedste portrætmaler ...

I 2018 blev jeg kontaktet af en caster fra DR1, som havde set mine værker og opfordrede mig til at sende en ansøgning til programmet. Jeg var så heldig, at de kompetente dommere også valgte, at jeg skulle være en del af programserien. Jeg trådte her langt udover min komfortzone og kæmpede med en tidsramme, der ligger langt fra mit normale forbrug. Jeg gik ikke videre i konkurrencen, men fik til gengæld nogle helt fantastiske oplevelser og mødte en masse skønne mennesker i processen. Programmet løb over skærmen i  januar 2019. 

Siden maj 2018, har jeg været en del af Kunstnernetværket i Odsherred. 

I mit møde med andre ligesindede, har jeg endnu engang oplevet hvordan begejstring og passion for mit kunstneriske virke er vokset. Netværket, med mange forskellige kunstarter fik, som et midlertidigt eksperiment, udlånt et stort hus - Vibehus i Annebergparken. Her havde jeg indtil december 2019 en skøn atelierplads. Jeg er nu så privilligeret at have fået mit eget atelier i forlængelse af min bolig og elsker det.  

Min passion


Jeg glædes over at kunne skabe noget, der indimellem rør og forbinder andre med tidligere minder, sanseindtryk og skaber nye historier hos modtageren.
Mit fokus i processen omhandler begejstringen ved at male, skabe nye fortællinger og øjeblikke, samt at dele min passion.
Jeg har en forkærlighed for det levende menneske, naturen og farvernes samspil samt forholdet mellem lys og skygge. Jeg arbejder oftest med akrylmaling og arbejder med flere lag. Jeg har dog de sidste par måneder også genfundet min tegneglæde og arbejder nu også med pen og papir.