top of page

Kunstneren Trine Kent

Jeg er født i 1976 og er vokset op i det skønne Odsherred, som også er afbilledet i flere af mine malerier. Som helt ung teenager modtog jeg undervisning af Henrik Swane, men er derudover autodidakt og har tegnet eller malet hele livet.


Jeg maler indre og ydre billeder inspireret af livet omkring mig. Her arbejder jeg med samtidsportrætter af livet og landskaberne på min vej. Jeg arbejder oftest i akryl på lærred og forsøger her at vække stemninger, sansninger og historier til live. Det sker dog også, at jeg kaster mig over andre materialer og teknikker bl.a. tegning med pen og tusch samt papirværker.

Min inspiration til værkerne findes overalt i mødet mellem mennesker og i naturen. Det er her især stemninger, lys, sansning og bevægelse, der får inspirationen til at spire.

Øjebliksbilleder, en følelse, et nu, fortolkes gennem maleriet og møder beskueren med liv og energi. 


Jeg arbejder i atelier i forlængelse af min bolig, men valgte i 2020 også at have værksted i Kunstnerfløjen - Anneberg Kulturpark. Her har jeg pt 35 kunstnerkolleger. 

Jeg er medlem af kunstnersammenslutningen Morild, som i mere end 30 år har skabt sommerudstillingen i Nykøbing sj. 

Udover egne værker, arbejder jeg også med forskellige bestillingsopgaver og projekter og har bl.a. modtaget støtte fra Slots og kulturstyrelsen. 


Danmarks bedste portrætmaler ...

foto : Mastifftv

I 2018 blev jeg kontaktet af en caster fra DR1, som havde set mine værker og opfordrede mig til at sende en ansøgning til programmet. Jeg var så heldig, at de kompetente dommere også valgte, at jeg skulle være en del af programserien. Jeg trådte her langt udover min komfortzone og kæmpede med en tidsramme, der ligger langt fra mit normale forbrug. Jeg gik ikke videre i konkurrencen, men fik til gengæld nogle helt fantastiske oplevelser og mødte en masse skønne mennesker i processen. Programmet løb over skærmen i januar 2019. 

bottom of page